Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Macarons de Saint-Emilion

 

Υλικά

150 γρ αμύγδαλο

175 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο και τη ζάχαρη, με το σύρμα. Σε άλλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών. Όταν είναι έτοιμα ενώνουμε τα ξηρά συστατικά με τα ασπράδια των αυγών, ανακατεύοντας με κουτάλι για να ενσωματωθούν πλήρως τα ξηρά συστατικά. Το μείγμα θα είναι αρκετά μαλακό. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε κύκλους σαν ένα παλιό εκατοστάρικο μεταλλικό. Πάνω σε λαδόκολλα, στο ταψί μας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να έχουν χρώμα χρυσοκάστανο γύρω τις άκρες.