Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Κοτόπουλο με ρύζι

 

Υλικά

1 διπλό στήθος κοτόπουλο, κομμένο στην μέση και σε τέσσερα κομμάτια το κάθε ένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

½ κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 και ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

2 ώριμες ντομάτες

1 πρέζα σαφράν

Αλάτι και πιπέρι

½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊδανό

1/2 λεμονιού, για σερβίρισμα

50g κατεψυγμένο αρακά

 

Εκτέλεση

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι γίνει ημιδιαφανές και η πιπεριά να  μαλακώνει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει χρώμα. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι,  το ζωμό καθώς και τις ντομάτες. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό από ότι το είχαμε, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε για 25 λεπτά, έως ότου γίνει το ρύζι. Ξεσκεπάζουμε και βράζουμε τον αρακά. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος μας από την φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν, το λεμόνι, τις ελιές και το μαϊδανό.