Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μαροκινές τηγανίτες

 

Υλικά

200 γ σιμιγδάλι ψιλό

100 γ αλεύρι

1 φάκελο ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι  ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά την σούπας λευκό ξύδι

1 κουταλάκι μπέικιν

800 γ νερό

 

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ, βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύδι, κτυπάμε για ένα λεπτό. Έπειτα το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει μεταφέρουμε από το μείγμα μας με την κουτάλα σερβιρίσματος στο τηγάνι μας. Αρχίζει να ψήνετε σχηματίζοντας δεκάδες τρύπες (κρατήρες). Βλέπουμε ότι αλλάζει χρώμα κατά το ψήσιμο. Όταν ψηθεί και στο κέντρο με σπάτουλα την μεταφέρουμε στο πιάτο μας. Δεν την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσει το μείγμα μας.