Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Λαγάνα με άλλη συνταγή

 

Υλικά

300 γ αλεύρι

1 φάκελο ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

205 γ χλιαρό νερό

Σουσάμι για την λαγάνα μας

 

Εκτέλεση

Σε μπολ τοποθετούμε το αλεύρι. Κάνουμε μια τρύπα με το κουτάλι και βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε σε δόσεις το νερό και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Η ζύμη μας κολλάει στο χέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα. Όταν περάσει η ώρα την ζυμώνουμε ελάχιστα στο μπολ που πάλι κολλάει στο χέρι μας. Στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και την λαδώνουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε την ζύμη μας και την σκεπάζουμε με το μπολ και με πετσέτα για 30 λεπτά. Σε άλλο μπολ με χλιαρό νερό και αλεύρι που ανακατέψαμε καλά, βρέχουμε τα χέρια μας για να απλώσουμε την ζύμη στο ταψί μας. Όταν τελειώνουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά