Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Πίτα με σπανάκι και ραδίκια

 

Υλικά

1/3 συσκευασίας φύλλα σπανακιού κατεψυγμένα

1 συσκευασία ραδίκια κατεψυγμένα

1 φύλλο σφολιάτας

2 αυγά

2 πρέζες αλάτι

2 πρέζες πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά

3 κουταλιές στης σούπας τριμμένη μυζήθρα

2 κουταλιές της σούπας γάλα ½ λιπαρά

 

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε και σπανάκι και ραδίκια. Τα περνάμε σε σουρωτήρι και τα πατάμε να φύγουν τα υγρά τους. Σε μπολ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το ξεπαγωμένο φύλο σφολιάτας στο ταψί μας και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι. Πάνω βάζουμε τα λαχανικά μας και τα απλώνουμε να παν σε όλη την επιφάνεια. Πάνω απλώνουμε το περιεχόμενο του μπολ. Γυρίζουμε μέσα ότι περίσσεψε από το φύλλο της σφολιάτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς