Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ρύζι με μανιτάρια και κουκουνάρι

 

Υλικά

100 γ ρύζι Καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρέμα γάλακτος με 12% λιπαρά

4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

1 σκαφάκι λευκά μανιτάρια

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

2 πρέζες αλάτι και πιπέρι

½ κύβο ζωμό λαχανικών

½ κρασοπότηρο λευκό κρασί

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και σε δυνατή φωτιά βράζω το ρύζι. Σε τηγάνι βάζω το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτω τα μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά.  Σκεπάζουμε με το καπάκι για 10 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τον κύβο. Περιμένουμε ανακατεύοντας να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τότε το κρασί και πάλι ανακατεύουμε έως ότου σωθεί. Σουρώνουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε και πάλι.