Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Αγκινάρες με κιμά

 

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένες αγκινάρες (16 κομμάτια)

500 γ κιμάς (250 γ χοιρινό , 250 γ μοσχάρι)

1 κρεμμύδι

2 ντομάτες

1 φάκελο κουκουνάρι

2 πρέζες δυόσμο

2 κουταλιές της σούπας λάδι

50 γ τυρί τριμμένο κασέρι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και το τυρί. Ανακατεύουμε. Σε ταψάκι βάζουμε τις αγκινάρες και σε κάθε μια από αυτές τοποθετούμε τον κιμά σε σχήμα σαν μικρό καρύδι. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις περιχύνουμε πάνω σε κάθε μια αγκινάρα με τον κιμά. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφαιρούμε από το φούρνο και πάνω σε κάθε μια αγκινάρα με τον κιμά προσθέτουμε το τυρί και φουρνίζουμε για άλλα 5 λεπτά με την πάνω αντίσταση της κουζίνας.