Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αραβικό σιμιγδαλένιο ψωμί

 

Υλικά

200 γ χλιαρό νερό

1 αυγό

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

60 γ σιμιγδάλι

240 γ αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 φάκελο μαγιά

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά μαζί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό ακαματεύοντας. Τέλος βάζουμε το νερό, σταδιακά. Έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τώρα προσθέτουμε το λάδι και σκεπάζουμε το μπολ για 20 λεπτά. Μετά φέρνουμε την ζύμη στο πάγκο που πριν βάλαμε σιμιγδάλι. Την πλάθουμε ελάχιστα και με το χέρι την κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χέρια μας πατώντας το να απλώσει. Τοποθετούμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι. Πάνω βάζουμε το κάθε ένα για 10 λεπτά περίπου σκεπάζοντας με καπάκι. Όταν δούμε ότι ψήθηκε  από κάτω τα γυρίζουμε για άλλα 10 λεπτά και σκεπάζοντας.