Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ντομάτες γεμιστές με σπανάκι και τυρί

 

Υλικά

10 ντομάτες μικρές (αυτές στο τσαμπί)

50 γ σπανάκι

100 γ τυρί κρέμα

4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο

1 κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

10 φυλλαράκια βασιλικό

Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις ντομάτες μας τις καθαρίζουμε και κόβουμε το πάνω μέρος με σκοπό να τις αδειάσουμε από το εσωτερικό τους. Κρατάμε το εσωτερικό τους μόνο την σάρκα το χυμό τον κρατάμε σε μικρά σακουλάκια στην κατάψυξη για άλλα μας φαγητά. Καθαρίζουμε και βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι. Το μεταφέρουμε στο τηγάνι που πριν ρίξαμε ελάχιστο λάδι. Το τσιγαρίζουμε όχι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε στο μούλτι την σάρκα της ντομάτας και όταν είναι μαραμένο για τα καλά το κρεμμύδι μας την προσθέτουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε την πάπρικα και το αλάτι κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομματάκια αλλά και το βασιλικό σε μπολ μαζί με το τυρί κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά το μύγμα μας και όταν κρυώσει για λίγο το βάζουμε στο μπολ μας. Πάλι ανακατεύουμε. Με μικρό κουτάλι γεμίζουμε την κάθε ντομάτα και πάνω βάζουμε το πεκορίνο. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.