Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ρολό πατάτας με κιμά

 

 

Υλικά

500 γ κιμάς

1 κιλό πατάτες

1 κρεμμύδι

1 αυγό

50 γ φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

1 ματσάκι μαϊδανό

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. Τις βάζουμε σε νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάμε με πιρούνι. Προσθέτουμε 1/3 από το ματσάκι το μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και το αυγό. Ανακατεύουμε το μύγμα μας καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι, το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, 1/3 από το ματσάκι το μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά. Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε πάνω την φρυγανιά και επάνω απλώνουμε το μύγμα της πατάτας. Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο. Πάνω και στην μέση σχεδόν βάζουμε τον κιμά μακρόστενα. Παίρνουμε το ένα πλευρό της λαδόκολλας από την πάνω πλευρά και το φέρνουμε προς την άλλη με κυκλική φορά, για να φτάσει έως το κέντρο της ζύμης μας. Τώρα κάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά προς την απάνω. Στις άκρες το διπλώνουμε προσεκτικά. Όταν δούμε ότι έγινε σχεδόν ένα ομοιόμορφο σε σχήμα φραντζολάκι, ανοίγουμε την λαδόκολλα και κλείνουμε προσεκτικά τα σημεία που δεν είναι καλά κλεισμένα με τα υλικά της πατάτας μας. Το γυρίζουμε προσεκτικά  κυκλικά για να έρθει η κάτω πλευρά απάνω και με μαχαίρι κόβουμε κομμάτια. Στο ταψί μας βάζουμε μια νέα λαδόκολλα και το κάθε κομμάτι το τοποθετούμε στο πλάι το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.