Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ψωμί σε πυρέξ

 

Υλικά

150 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γ αλεύρι ολικής άλεσης

190 γ νερό χλιαρό

1 φάκελο μαγιά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη


  1. Εκτέλεση

Σε  μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και το  αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και λαδώνουμε τα χέρια μας για να πλάσουμε την ζύμη. Την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα και φέρνουμε την κάτω πλευρά προς τα απάνω, και την τυλίγουμε σαν κύλινδρο μέχρι να γίνει μπάλα. Επαναλαμβάνουμε για  3 φορές. Βάζουμε το ψωμί πάνω σε λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με  πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς, για όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας βάζουμε το πυρέξ μας των 20 εκ μαζί με το καπάκι του ώστε να ζεσταθεί καλά. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την τοποθετούμε στο πυρέξ ( το καπάκι της καίει πολύ. Θέλει προσοχή όταν αφαιρεθεί) και ψήνουμε, στους 220 βαθμούς  για 30 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.