Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Κουλουράκια λαδιού

 

Υλικά

360 γ αλεύρι

100 γ ζάχαρη

120 γ λάδι καλαμποκιού

  70 γ κρασί λευκό

1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με κουτάλι. Δημιουργούμε εύπλαστη ζύμη και την ζυμώνουμε ελάχιστα μέσα στο μπολ. Κόβουμε μικρές μπαλίτσες από την ζύμη και τις πατάμε με την παλάμη μας στον πάγκο. Κόβουμε με κουπ πατ ανόμοια μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε στο ταψί που πριν βάλαμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο την τοποθετούμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.