Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Τηγανίτες με κίτρινη κολοκύθα

 

Υλικά

250 γ κολοκύθα τριμμένη

150 γ μήλο τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές γιαούρτι

4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και το μήλο. Τα τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε σε αυτό μια κουταλιά της σούπας από το μύγμα μας και το απλώνουμε πατώντας ελαφρά. Τρία λεπτά μετά γυρίζουμε την τηγανίτα μας και μετά πάλι τρία λεπτά την μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να φύγει το περιττό λάδι.