Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μοσχάρι στην γάστρα

 


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια

500 γ λευκό κρασί

100 γ λάδι

3 πιπεριές

1 κύβο λαχανικών

1 κρεμμύδι

1 σκαφάκι μανιτάρια κομμένα

Αλάτι, πάπρικα, ρίγανη

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στην γάστρα μας λαδόκολλα. Πάνω σε αυτή τοποθετούμε το κρέας μας, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο. Πάνω βάζουμε αλάτι, πάπρικα, και ανάμεσα στα κομμάτια τον κύβο. Πάνω βάζουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι και ποιο πάνω την ρίγανη και τέλος τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι και σκεπάζουμε πολύ καλά με άλλη λαδόκολλα προσπαθώντας να  καλύψουμε καλά την επιφάνεια. Πάνω βάζουμε το καπάκι της γάστρας. Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  βαθμούς για 4 ώρες.