Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Σουφλέ λαχανικών

 

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες

4 κολοκυθάκια

4 καρότα

100 γ τυρί που λιώνει

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 λίτρο γάλα με 0 λιπαρά

2 φάκελα μπεσαμέλ

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κομματάκια. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν περάσει ο χρόνος προσθέτουμε τα καρότα στο νερό. Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις πατάτες με τα καρότα που σουρώσαμε πριν. Από πάνω βάζουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το λάδι. Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε σταδιακά την σκόνη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας με το μίξερ. Όταν είναι έτοιμο το μύγμα μας το προσθέτουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Με σπάτουλα στρώνουμε την μπεσαμέλ να πάει παντού. Πάνω βάζουμε τυρί που λιώνει. Τοποθετούμε το σκεύος μας στο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.