Υλικά
500 γ γλυκοπατάτα
200 γ βούτυρο
180 γ ζάχαρη
60 γ κακάο
1 φάκελο κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες και όταν είναι έτοιμες τις
αφαιρούμε από το νερό. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε τις κόβουμε σε μεγάλα
κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μπολ. Τις πολτοποιούμε με πιρούνι και
προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό στο μύγμα μας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορριφθεί όλο το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε την
κουβερτούρα. Πάλι ανακατεύουμε. Σε ταψάκι 30χ20 βάζουμε λαδόκολλα και
μεταφέρουμε εκεί την ζύμη μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 35 λεπτά.