Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Χορτοφαγική συνταγή

 

Υλικά

1 κουνουπίδι

2 κρεμμύδια ξερά

2 ντομάτες

2 πιπεριές, μια κόκκινη και μια κίτρινη

200 γ τριμμένη μοτσαρέλα

4 κουταλιές λάδι

Από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κίμινο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε μικρά κομματάκια και το βάζουμε να βράσει. Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια. Λίγο αργότερα προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, χωρίς την φλούδα τους, αλλά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς. Τώρα ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Το κουνουπίδι είναι έτοιμο. Το σουρώνουμε και με πιρούνι το πατάμε για να σπάσουμε τα κομματάκια, αλλά όχι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τις άλλες δυο κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ταψάκι και επάνω βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού που τα υλικά μας έχουν σιγοβράσει. Με κουτάλι τα βοηθάμε να πάνε σε όλα τα σημεία του ταψιού. Πάνω βάζουμε την μοτσαρέλα και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 35 λεπτά.