Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Λαζράκια

 

Υλικά

200 γ κίτρινο αλεύρι

100 γ χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

37 γ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

12,5 γ ξανθές σταφίδες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 καρφάκια γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε την μαγιά με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 5 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Σε νερό βάζουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε και αυτές. Προσθέτουμε το νερό στο μπολ με τα στερεά υλικά και έπειτα βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ με την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και δημιουργούμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα σε ζεστό χώρο. Όταν πέρασε ο χρόνος ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στο ταψί μας βάζουμε λαδόκολλα. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρία μέρη. Πλάθουμε το κάθε μας κομμάτι πατώντας το στην παλάμη μας να ανοίξει. Βάζουμε λίγες από τις σταφίδες που αφαιρέσαμε από το νερό και κλείνουμε σε σχήμα  περίπου σαν ανθρωπάκια και βάζουμε χεράκια. Βάζουμε τα καρφάκια του γαρύφαλλου για ματάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα. Φουρνίζουμε για 25 λεπτά.