Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Cake au chocolat

 

Υλικά

140 γ σοκολάτα

130 γ βούτυρο

140 γ άχνη ζάχαρη

4 αυγά

60 γ αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

80 γ αμύγδαλα ασπρισμένα

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την σοκολάτα κομμένη σε νταμάκια. Φέρνουμε το μπολ μας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1.30 λεπτά. Το βγάζουμε και ανακατεύουμε προσθέτουμε την ζάχαρη και πάλι ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε τα αμύγδαλα που πριν τα κάναμε κομματάκια στο μούλτι. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Τελευταία υλικά μας το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά. Κτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια και όταν αφρατέψουν τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας φέρνοντας τα υλικά από κάτω προς τα απάνω. Τέλος προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη λαδωμένη φόρμα. Την τοποθετούμε στο φούρνο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά.