Υλικά
250 γ ρεβίθια
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Εκτέλεση
Από το βράδυ της προηγουμένης βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό.
Την επομένη βράζουμε τα ρεβίθια. Όταν είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από την φωτιά
τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά για
να πολτοποιηθούν. Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε μπολ. Με το χέρι μας παίρνουμε μικρή
ποσότητα ζύμης, την κάνουμε μικρό μπαλάκι και τα μεταφέρουμε σε ταψί με
λαδόκολλα. Τα πατάμε ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε
για άλλα 15 λεπτά.