Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς λάδι

 

Υλικά

1 ½ λίτρο νερό

150 γ χυμό πορτοκαλιού

350 γ ζάχαρη

250 γ σιμιγδάλι χοντρό

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη για να βράσουν μαζί, ανακατεύοντας σε αραιά διαστήματα Όταν κοχλάσει το μείγμα μας προσθέτουμε από ψηλά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε στην φόρμα μας που πριν την είχαμε περάσει με νερό. Τις επόμενες ώρες που θα περάσουν για να κρυώσει καλά ο χαλβάς είναι έτοιμος για να τον αφαιρέσουμε από την φόρμα.