Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Μοσχάρι με καρότα και μανιτάρια

 

Υλικά

1 κιλό κρέας κομμένο σε κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε φέτες

1 κουτί φρέσκα μανιτάρια μεγάλα κομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1 μαλακό  κύβο λαχανικών

2 δαφνόφυλλα

100 γ βούτυρο αγελάδας

1 κουτί ντομάτα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε τηγάνι και δυνατή φωτιά βάζουμε 50 γ βούτυρο και το κρέας λίγες μερίδες στην αρχή, ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν τα κομμάτια αυτά είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μπολ και βάζουμε τα επόμενα. Όταν είναι το κρέας μας έτοιμο στο μπολ μας καθαρίζουμε το τηγάνι μας και το βάζουμε πάλι στην φωτιά με το υπόλοιπο βούτυρο προσθέτοντας τα καρότα. Μετά από 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε τα μανιτάρια το σκόρδο και τον κύβο λαχανικών. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε κατσαρόλα και επάνω βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αλλά και προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό, την ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.