Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Σαλιγκάρια με μαϊντανό, σε σου




Υλικά

40 σαλιγκάρια με τα κελύφη τους προβρασμένα
40 σου
250 γ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πιπέρι, Αλάτι


Εκτέλεση

Αφήνουμε τα σαλιγκάρια μας να ξεπαγώσουν. Σε μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που πριν είχαμε βάλει στο μούλτι, με το μαϊδανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.  Ανοίγουμε το πάνω μέρος από τα σου και με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε από το κάθε κέλυφος, το σαλιγκάρι και προσθέτουμε  στο σου με λίγη από τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε για τα άλλα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.