Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

 

Υλικά

3 μελιτζάνες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 ντομάτες

2 κουταλιές της σούπας πελτέ

2 κουταλιές της σούπας λάδι

100 γ φέτα

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε σε λουρίδες τις μελιτζάνες. Μία βγάζουμε μια αφήνουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους. Το ίδιο σε κύβους και τις ντομάτες. Τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Μετά τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά  με λάδι το κρεμμύδι. Αργότερα προσθέτουμε τις μελιτζάνες  και πέντε λεπτά μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε στο πιάτο μας, προσθέτοντας ρίγανη και μέρος από την φέτα θρυμματισμένη.