Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Gateau au chocolat




Υλικά


120 γ βούτυρο
200 γ σοκολάτα
150 γ ζάχαρη
80 γ αλεύρι
4 αυγά


Εκτέλεση

Βάζουμε σε λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο. Όταν είναι έτοιμα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ κτυπάμε τα αυγά με τα 50 γ της ζάχαρης. Προσθέτουμε το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη, αλλά και το βούτυρο με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα μας, σε πυρίμαχο σκεύος που πριν βουτυρώσαμε, με διάμετρο 24 εκατοστά. Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το σκεύος μας, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.