Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά 


5 μεγάλα κολοκύθια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊδανό
250 γ φέτα
3 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι
300 γ αλεύρι
3 αυγά
3 κουταλιές του γλυκού γεμάτες μπέικιν
6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φάκελο σουσάμι


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε. Τα βάζουμε με αλάτι σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε. Κτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε την φέτα σε κομμάτια και την τρίβουμε με τα χέρια μας. Πατάμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας να φύγουν τα τελευταία τους νερά. Τα βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάδι τα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την φέτα ανακατεύοντας και πάλι. Σε ταψάκι που λαδώσαμε πριν βάζουμε το σουσάμι και επάνω όλο το μείγμα μας. Το στρώνουμε για να πάει παντού ομοιόμορφα και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.