Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Κουλουράκια με ανθότυρο



Υλικά

250 γ αλεύρι
250 γ ανθότυρο
40 γ ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αυγό και την ζάχαρη και κτυπάμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λάδι και το ανθότυρο και το διαλύουμε με ένα πιρούνι. Συνεχίζουμε το κτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας για περίπου 3 λεπτά. Πλάθουμε την ζύμη μας σε μακρόστενο σχήμα και κόβουμε σε 12 κομμάτια. Το κάθε ένα το πλάθουμε για να γίνει μπαλάκι το πατάμε λίγο από πάνω και βυθίζουμε στο κέντρο του ένα κουπάτ. Τα τοποθετούμε σε ταψί που πριν βάλαμε λαδόκολλα και σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.