Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ψωμάκια για το πρωινό - Ισπανική συνταγή




Υλικά

450 γ αλεύρι
280 γ νερό χλιαρό
50 γ λάδι καλαμποκιού
15 γ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φάκελο μαγιά


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη και 30 γ από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζοντας προσθέτουμε το λάδι, το νερό και 100 γ από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Τώρα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Την ζύμη μας την φέρνουμε από κάτω προς τα απάνω και αφού αλευρώσουμε καλά το μπολ μας την βάζουμε μέσα και την σκεπάζουμε για 1 ώρα με μεμβράνη και πετσέτα. Όταν περάσει ο χρόνος έχει διπλασιαστεί. Την πλάθουμε ελάχιστα μέσα στο μπολ μας και την μεταφέρουμε στον πάγο μας. Κόβουμε σε 8 μέρη. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Πάνω τα αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζομε αλεύρι επάνω. Σκεπάζουμε με πετσέτα για 20 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο που ήταν προθερμασμένος στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.