Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Γλυκό με ανθότυρο και ρούμι




Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας για την βάση.
450 γ ανθότυρο
100 γ άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ρούμι


Εκτέλεση

Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αργότερα τα αυγά που τα είχαμε κτυπήσει  πριν και τέλος το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μαλακό φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, αφαιρώντας το επιπλέον ζυμάρι. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της και επάνω προσθέτουμε το μείγμα μας. Τοποθετούμε το σκεύος μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.