Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σούπα με κολοκύθα και καρότα




Υλικά

1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτι
6 καρότα
Αλάτι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα από τους σπόρους και τις ίνες την ψίχας. Την τοποθετούμε σε ταψί και στο φούρνο στο φούρνο για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς, για να μαλακώσει. Έπειτα καθαρίζουμε αφού κρυώσει την φλούδα της και την κόβουμε κομματάκια. Καθαρίζουμε τα καρότα τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν μαζί  με την κολοκύθα. Όταν βράσουν τα βάζουμε σε σουρωτήρι και περιμένουμε 20 περίπου λεπτά να στραγγίσει το νερό από τα υλικά μας. Τα τοποθετούμε σε μπολ και με τον πολτοποιειτή τα κάνουμε, βελουτέ σούπα.