Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Cassoulet de Toulouse



Υλικά

200 γ λευκά μεγάλα φασόλια
250 γ χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
2 μπούτια από πάπια σε κομματάκια και αυτά
100 γ μπέικον
1 χωριάτικο λουκάνικο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
1 καρότο
1 κουταλιά της σούπας πελτές
200 γ λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα θυμάρι
Πιπέρι – αλάτι
2 ½ κούπες νερό


Εκτέλεση


Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια. Την επομένη τα βράζουμε να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια. Σε ροδέλες κόβουμε το λουκάνικο. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρέας με λάδι και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές έως ότου να αλλάξει χρώμα, πρώτα τα χοιρινό και μετά την πάπια. Αφαιρούμε τα κομμάτια από το σκεύος. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το μπέικον, το καρότο και το σκόρδο ολόκληρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε το κρασί και μετά από 3 λεπτά που θα έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, το θυμάρι, την δάφνη το αλάτι, το πιπέρι, αλλά και μια κούπα νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 3 λεπτά. Σε γάστρα, βάζουμε 4 κουταλιές λάδι, μετά μια στρώση από το χοιρινό, επάνω την μισή ποσότητα από το περιεχόμενο του τηγανιού, τα φασόλια μετά και την επόμενη ποσότητα του τηγανιού. Επάνω βάζουμε το λουκάνικο. Προσθέτουμε 1 και μισή κούπα νερό και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένη για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αργότερα αν έχει πολλά υγρά, το φαγητό μας  αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας, ανακατεύουμε το περιεχόμενο  και το αφήνουμε στους ίδιους βαθμούς για 25 ακόμα λεπτά.