Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Cuisse de canard confite




Υλικά

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μπούτια από πάπια με την πέτσα τους
4 κουταλιές λάδι
3 πατάτες μεγάλες
50 γ βούτυρο
100 γ τυρί που λιώνει


Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο τοποθετούμε τα πόδια της πάπιας και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο. Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα πόδια της πάπιας και τα αφήνουμε βάζοντας πάνω το βούτυρο έως ότου να είναι έτοιμα, μετακινώντας τα τακτικά, με την πλευρά της πέτσας από πάνω. Βράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε τυρί τριμμένο που λιώνει και ανακατεύουμε καλά. Συνοδεύουμε το πιάτο μας με λαχανικά.