Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Σπανακόρυζο




Υλικά

500 γ κατεψυγμένο σπανάκι
150 γ ρύζι Καρολίνα
4 κουταλιές σούπας λάδι
100 γ τριμμένο τυρί


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το σπανάκι, έως ότου μαλακώσει. Σε άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι προσθέτουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμα τα υλικά μας σουρώνουμε το σπανάκι και το πατάμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά. Σουρώνουμε και το ρύζι και τα βάζουμε σε ένα μπολ, ανακατεύοντας τα, προσθέτοντας το λάδι. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε πυρίμαχο σκεύος και επάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με για 25 λεπτά, για να κάνει κρούστα το τυρί.