Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κανελόνια




Υλικά

14 κανελόνια
500 γ κιμάς κοτόπουλο
1 κουτί ντομάτα τριμμένη
1 κουτί μανιτάρια
1 σακουλάκι πελτέ
1 ζελεδάκι ζωμό κότας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
4 σταγόνες λάδι
½ κούπας νερό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 πρέζες ξερό δυόσμο
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο ελαιοκράμβης


Εκτέλεση


Σουρώνουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τα από το κουτί. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με 4 σταγόνες λάδι. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανοίγουμε και συνεχώς ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που πριν το περάσαμε στο μούλτι. Αργότερα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ζελεδάκι του ζωμού και στο τέλος ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το πιπέρι και τον δυόσμο. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε με μικρό κουτάλι τα κανελόνια μας. Σε πυρίμαχο σκεύος αδειάζουμε από το κουτί την τριμμένη ντομάτα, αλλά και ½ κούπας με νερό και επάνω τοποθετούμε τα κανελόνια με την γέμιση. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο αφού πρώτα το καλύψαμε με αλουμινόχαρτο, στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.