Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Τάρτα μανταρινιών

 

Υλικά 

Για την βάση

300 γ αλεύρι

2 αυγά

100 γ ζάχαρη

100 γ λάδι

1κουταλάκι μπέικιν

 

Για την γέμιση

600 γ μανταρίνια

250 γ ζάχαρη

250 γ αμύγδαλα αλεσμένα

3 ασπράδια

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανταρίνια. Τα κόβουμε στην μέση και τα στύβουμε. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους ώστε να κρατήσουμε την φλούδα τους. Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει τα βάζουμε μέσα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τέλος τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε μπλέντερ με λίγο από τον χυμό των μανταρινιών και τα πολτοποιούμε. Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε μπολ βάζουμε τον πολτό των μανταρινιών, τα αμύγδαλα, τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια στο 3 της κουζίνας. Όταν σωθούν όλα τα υγρά και δημιουργηθεί ζύμη αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει. Κτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και βάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε από κάτω προς τα επάνω. Στρώνουμε την ζύμη μας σε ταψάκι που πριν βάλαμε βούτυρο. Πάνω βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ και στρώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.