Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Brioche Σικελίας

 

Υλικά

200 γ γάλα

450 γ αλεύρι

1 φάκελο ξηρή μαγιά

1 αυγό

1 κρόκος

3 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές λάδι

2 βανίλιες

1 κουταλιά βούτυρο

1 κουταλιά γάλα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό. Το τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό, το λάδι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μπάλα και σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη μας για 1 ώρα να φουσκώσει. Μετά με απαλές κινήσεις πλάθουμε και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε έως ότου να ενσωματωθεί στη ζύμη. Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε με κουπ πατ. Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με μαχαίρι τα χαράζουμε και πάνω απλώνουμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα ανακατεμένα, με πινέλο και στο μέσον βάζουμε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.