Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Αμυγδαλωτά Κέρκυρας – Μπιανκέτα

 

Υλικά

750 γ μανταρίνια

250 γ ζάχαρη

250 γ αμύγδαλα αλεσμένα

150 γ άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανταρίνια. Τα κόβουμε στην μέση και τα στύβουμε. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους ώστε να κρατήσουμε την φλούδα τους. Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει τα βάζουμε μέσα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τέλος τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε μπλέντερ με λίγο από τον χυμό των μανταρινιών και τα πολτοποιούμε. Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό των μανταρινιών, τα αμύγδαλα, τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια στο 3 της κουζίνας. Όταν σωθούν όλα τα υγρά και δημιουργηθεί ζύμη αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πανάρουμε με την άχνη.