Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Τάρτα αμυγδάλου - Ιταλική συνταγή

 

Υλικά

Για την ζύμη

300 γ αλεύρι

2 αυγά

100 γ ζάχαρη

100 γ λάδι

½ κουταλάκι μπέικιν

 

Για την γέμιση

200 γ αμύγδαλο σε σκόνη

3 ασπράδια

100 γ ζάχαρη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε για λίγο και την βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά την φέρνουμε στο πάγκο μας που έχει αλεύρι και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος στρογγυλό για φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά. Βάζουμε βούτυρο στην φόρμα και πάνω απλώνουμε την ζύμη μας. Σε μπολ κτυπάμε με μίξερ, τα ασπράδια με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την σκόνη αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά και το μείγμα το μεταφέρουμε πάνω στην ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.