Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Κουνουπίδι με ζαμπόν και μπεσαμέλ

 

Υλικά

1 κουνουπίδι

4 φέτες ζαμπόν

100 γ τυρί τριμμένο κασέρι

1 αυγό

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας λάδι.

½ ποτήρι γάλα

150 γ βούτυρο

70 γ αλεύρι

600 γ γάλα

Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό και χοντρό αλάτι βράζουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σε κούπα βάζουμε το αυγό και το γάλα και τα κτυπάμε. Όταν είναι μαλακό το κουνουπίδι το σουρώνουμε και το τοποθετούμε  σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το γάλα με το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν. Σε τηγάνι σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, με  κουταλιά της σούπας λάδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το ζαμπόν για 3 λεπτά. Τα υλικά του τηγανιού τα βάζουμε πάνω στο κουνουπίδι. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ με το βούτυρό το αλεύρι και το γάλα. Όταν είναι έτοιμή την τοποθετούμε πάνω στο κουνουπίδι. Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι. Σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετούμε το σκεύος μας, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.