Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Πουρές λαχανικών

 

Υλικά

1 κολοκύθα Butternut

3 μεγάλες πατάτες Γαλλίας

6 μεγάλα καρότα

 

Εκτέλεση

Κόβουμε μακρόστενα σε τέσσερα κομμάτια την κολοκύθα και την βάζουμε σε ταψάκι και στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 40 λεπτά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα. Τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν. Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα φέρουμε σε μπολ. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο που έχει μαλακώσει και αυτή. Κόβουμε μακρόστενα σε τέσσερα κομμάτια την κολοκύθα και την βάζουμε σε ταψάκι και στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 40 λεπτά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα. Τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν. Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα φέρουμε σε μπολ. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο που έχει μαλακώσει και αυτή. Καθαρίζουμε την φλούδα της και την κόβουμε σε κομματάκια, βάζοντας την και αυτή στο μπολ. Με τον πολτοποιητή πατάμε όλα τα υλικά μας, αλλά και προσθέτουμε ελάχιστο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τις πατάτες και τα καρότα. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.