Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Vegan μαγειρίτσα

 

Υλικά

1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο

800 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες

3 πράσα, σε φέτες

1 ματσάκι μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος, ψιλοκομμένα

8 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

80 γ ρύζι

80 ml χυμός λεμονιού

8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

αλάτι κ πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με ξύλινη κουτάλα ώσπου να μαραθούν και να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι και αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι με το πιπέρι. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το κορν φλάουερ με 6 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό του φαγητού και το μεταφέρω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα μου.