Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Μελιτζάνες με κοτόπουλο

 

Από την Ιταλική κουζίνα


Υλικά

3 μελιτζάνες

1 κρεμμύδι

500 γ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες

50 γ λάδι

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

1 ντομάτα

200 γ μανούρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε στην μέση και με μαχαίρι αφαιρούμε την ψίχα της, την οποία και κρατάμε. Σε μπολ βάζουμε λάδι με αλάτι και ρίγανη. Με το πινέλο απλώνουμε το μείγμα μας στο εσωτερικό από τις μελιτζάνες. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλά και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την ψίχα από τις μελιτζάνες και την σοτάρουμε με λάδι στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ και βάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε την ντομάτα από την φλούδα της. Την κόβουμε και αυτή σε κομμάτια και την προσθέτουμε όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μανούρι και το βάζουμε στα κομματάκια με την ψίχα της μελιτζάνας. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας με κουτάλι το τοποθετούμε σε κάθε μελιτζάνα και φουρνίζουμε και πάλι τους 200 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.