Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Τυρόπιτες με φέτα και ζύμη κουρού




Υλικά

250 γ αλεύρι φαρίνα
220 γ γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές γλυκού βούτυρο φυτικό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
150 γ τυρί φέτα
1 αυγό τον κρόκο μόνο
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος το γιαούρτι. Φτιάχνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά. Κόβουμε την φέτα σε κομματάκια και την πολτοποιούμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Τώρα παίρνουμε την ζύμη μας και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με αλεύρι στον πάγκο μας. Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά κομμάτια. Με το χέρι μας ανοίγουμε την ζύμη και μέσα βάζουμε λίγο από το τυράκι μας. Κλείνουμε διπλώνοντας την πατώντας με ένα πιρούνι την επιφάνεια που ενώσαμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο που κτυπήσαμε με το νεράκι χρησιμοποιώντας  πινέλο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά.