Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ρεβίθια με λουκάνικα




Υλικά

300 γ ρεβίθια
300 γ κατεψυγμένο σπανάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
150 γ λουκάνικο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
3 κουταλιές του γλυκού μέλι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα. Τις πιπεριές σε μακρόστενα μεγάλα κομμάτια. Το σκόρδο σε φέτες. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε το σπανάκι. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στο σουρωτήρι. Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό και περιμένουμε να γίνουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε και αυτά στο σουρωτήρι. Σε μεγάλο τηγάνι που βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι που το ανοίγουμε σε φέτες με τα δάκτυλά μας, χωρίς λάδι. Ανακατεύουμε συνέχεια. Αναδύει ωραίο άρωμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο. Όταν όλα παίρνουν μια γυαλάδα, προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το λουκάνικο σε πολύ λεπτές φέτες κομμένο. Ανακατεύουμε και πάλι έως ότου πάρει χρώμα το λουκάνικο. Προσθέτουμε τώρα το μηλόξυδο και το μέλι. Ανακατεύουμε για λίγο και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι με τα ρεβίθια ανακατεύοντας και πάλι.