Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καλαμαράκια κρασάτα σε σάλτσα ντομάτας




Υλικά

800 γ καλαμαράκια μόνο τα κορμάκια 
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
2 φύλλα δάφνης
1 φάκελο πελτέ ντομάτας
2 κούπες νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι


Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγα λεπτά αργότερα προσθέτουμε το σκόρδο. Επόμενο στάδιο είναι να βάλουμε τα καλαμαράκια και να ανακατέψουμε καλά έως ότου φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο ένα από τα δύο ποτήρια νερό και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι αλλά και την δάφνη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 45 λεπτά, καλύπτοντας την κατσαρόλα με το καπάκι της. Στο χρόνο αυτό είναι έτοιμο το φαγητό μας. Το συνοδεύω με κριθαράκι.