Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κοτόπουλο με μανιτάρια




Υλικά

600 γ κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
500 γ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι & πιπέρι
1 ζελέ (κύβου) λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας, μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε τηγάνι γουόκ βάζουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν αυτό εξατμιστεί, αφαιρούμε το κρέας σε καθαρό μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας και το ζελέ λαχανικών. Σε μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, την κράμα γάλακτος, την κέτσαπ και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τώρα προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας αλλά και το μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Συνοδεύετε με ρύζι, ή ότι άλλο προτιμάτε.