Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Παν κέικ




Υλικά

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκιού
1 αυγό


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό κτυπημένο και μαζί με το λάδι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Με μία κουτάλα της σούπας τοποθετούμε μέρος του χυλού καλύπτοντας την επιφάνεια του τηγανιού. Μετά 3 λεπτά και όταν οι άκρες φαίνονται ψημένες με μια σπάτουλα  την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Περιμένουμε μερικά και πάλι λεπτά και όταν δούμε ότι κινείτε  εύκολα στο τηγάνι την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες