Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

English muffins




Υλικά

6 γ μαγιά ξηρή
220 γ νερό χλιαρό
260 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γ ζάχαρη
8 γ αλάτι
150 γ σιμιγδάλι


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το νερό μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά περίπου. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σιμιγδάλι) και ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς. Με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Αυξάνουμε τη ταχύτητα και συνεχίσουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαστικό και να αποκτήσει γυαλάδα. Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1.30 λεπτά της ώρας. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δουλεύουμε απαλά τη ζύμη για να μην κολλάει. Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και από τις δυο πλευρές, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, απλώνοντας με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, και ψήνουμε τα muffins για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.