Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κέικ σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι




Υλικά

500 γ χοντρό σιμιγδάλι
200 γ χλιαρό νερό
200 γ χυμό πορτοκαλιού
150 γ ζάχαρη
1 φάκελο ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι από ψηλά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα και σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, αλλά σβησμένο φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο, τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 40 λεπτά.