Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ψωμάκια με σίκαλη

 

Υλικά

350 γ αλεύρι γ.ο.χ

200 γ αλεύρι σίκαλης

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 φάκελο ξηρή μαγιά

300 γ χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λαδί και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μια μπάλα ζυμώνοντας ελάχιστα. Βάζουμε την μια κουταλιά του λαδιού πάνω στη μπάλα και στα τοιχώματα του μπολ. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για μία ώρα. Όταν περάσει η ώρα αναποδογυρίζουμε το μπολ στο πάγκο και κόβουμε σε οκτώ τρίγωνα σταυρώνοντας για τέσσερες φορές. Πλάθουμε το κάθε τριγονάκι σε μπαλίτσα και το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψάκι το ένα μπαλάκι πλάι στο άλλο κυκλικά. Σκεπάζουμε με πετσέτα για τα αφήνουμε για μισή ώρα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν πέρασε η ώρα ξεσκεπάζουμε τα αλείφουμε με πινέλο με την άλλη κουταλιά του λαδιού και φουρνίζουμε για 35 λεπτά.